Steklarstvo Frlan

 
 
 
1
1

RAZREZ STEKLA


Hiter in natančen razrez vseh vrst stekel nam omogoča računalniško vodenje tega procesa. Tako je mogoče narediti večjo serijo povsem enakih stekel kot tudi posameznih z veliko natančnostjo. Možno je razrezati stekla na pravilne in nepravilne oblike. Izdelovanje stekel po obliki šablone iz lesa ali stekla pa nam omogoča skeniranje le teh.


BRUŠENJE ROBOV


Ko je enkrat steklo narezano se lahko robove še dodatno obdela. Obdelava robov je odvisna od funkcije stekla; če so robovi stekla, pri vgradnji, zaščiteni z okvirjem in niso direktno izpostavljeni jih načeloma ni potrebno brusiti; v nasprotnem primeru, kjer so robovi vidni, na dosegu rok ali se steklo toplotno obdela (kaljeno ali delno kaljeno) pa je potrebno ostre robove rezanega stekla še obrusiti. Z brušenjem robov se steklu odstranijo ostri robovi, s poliranjem pa se doseže sijaj.

Standardne in dekorativne oblike obdelave robov
Vrste robov
a) raven rob, b) trapezni rob, c) delno polkrožni rob, d) faseta, e) Convex, f) Waterfall


GRAVIRANJE STEKLA


Graviranje pomeni vrezanje v steklo in poliranje ravnih ali ukrivljenih linij. S tem se na steklo lahko ustvari bogate vzorce ali pa povsem preproste linije s katerimi damo steklu dodaten sijaj.PESKANJE STEKLA


Peskanje pomeni, da steklo površinsko matiramo. Lahko se peska enakomerno celotna površina stekla ali pa se peska samo del njega in se s tem ustvarijo razni vzorci.

CNC OBDELAVA STEKLA


CNC stroj nam omogoča natančno izdelavo izrezov in izvrtin v steklu. Možno je izdelati več različnih obdelav robov (fasetiranje, Convex, Waterfall in ostali) pravilnih in nepravilnih oblik stekel in ogledal. Graviranje ravnih ali ukrivljenih linij kot tudi graviranje napisov. Delovna površina stroja ima dimenzije 3300 x 1750 mm in možnost obdelave stekla do debeline 50 mm. Tako nam omogoča tudi žaganje debelejših lameliranih stekel.IZDELAVA TOPLOTNO IZOLACIJSKEGA STEKLA


Po naročilu izdelamo toplotno izolacijsko steklo za okna, balkonska in vhodna vrata, ipd. Izdelujemo klasično dvoslojno ali troslojno TI steklo med katerim je hermetično zaprt atmosferski zrak. Stopnja izolativnosti je v glavnem odvisna od širine medsteklenega prostora. Zaradi poostrenih zahtev o smotrni rabi energije pa nudimo tudi bolj toplotno izolativna dvo- ali troslojna stekla, ki so polnjena z suhim plinom in sestavljena z Low-e steklom.


FUZIJSKO STEKLO S ČIPKO


Pri nas lahko dobite tudi izdelke iz fuzijskega stekla kot so na primer dekorativni krožniki, posode, podstavki, ipd. Vanje vdelamo čipko, ki ste jo sami pripravili, lahko pa dobite že končni izdelek primeren za darilo ali pa okras v vašem domu.
 
1

AKTUALNE NOVICE

Delovni čas v decembru 2018
V decembru bomo imeli spremenjeni delovni čas, in sicer: ... več o tem...

Delovni čas v decembru 2017
V mesecu decembru bomo imeli spremenjeni delovni čas, in ... več o tem...

Delovni čas v decembru 2016
V mesecu decembru bomo imeli spremenjeni delovni čas in ... več o tem...

preberite vse novice
1
 
 
 
NASLOV:
1
  TELEFON:
1
  INTERNET:
1
STEKLARSTVO Marjan Frlan s.p.
Grenc 8
4220 Škofja Loka
Slovenija
  Telefon: 04/ 51 51 830
Faks: 04/ 51 51 831
GSM: 041/ 669 150
  E-pošta: info@steklarstvo-frlan.si
Facebook
Steklarstvo Frlan © 2012